Radikal Guru

Una dintre cele mai puternice lumini ale comunității underground influențate de roots, Radikal Guru a fost pionierul unei fuziuni unice și fascinante de sunete care înglobează dub, reggae și dubstep.

A început să își dezvolte abilitățile de producător în Polonia, elaborând ritmuri trip-hop și jungle în 2004. Fascinat de sunetele underground-ului asiatic, în 2005 a lansat un album demo intitulat „The East-West connection”, care s-a răspândit în comunitatea de pe internet. 

Sunetul său unic, influențat de creatori dub precum King Tubby, Lee Scratch Perry sau Scientist, a dobândit popularitate după o serie de lansări pe vinil la Dubbed Out Records (Marea Britanie) în 2008.

În această perioadă, sunetul lui Radikal Guru a progresat și mai mult, când a început să experimenteze cu dub și o mare varietate de subgenuri, inclusiv dubstep. 

Din 2009, Radikal Guru și-a livrat sound-ul în cluburi și festivaluri din întreaga Europă și își continuă căutările până în prezent. 

Cu sunetul său înrădăcinat în cultura soundsystem, Radikal Guru caută să transmită o esență mai profundă și complexă a muzicii sale –

„Întotdeauna am simțit că este important ca muzica să conțină un mesaj, ceva la care oamenii să se raporteze sau care să le ofere inspirație sau putere. Multă muzică din zilele noastre este lipsită de un conținut de valoare și înțelept care să poată fi prezentat tinerei generații.”