Mungo’s Hi Fi

Iubesc cultura soundsystem până în măduva oaselor – de la rădăcinile sale jamaicane până la rave, cluburi și festivaluri.

Atunci când mixează ca DJ, operează sistemul lor de sunet de mare greutate, produc muzică, colaborează cu vocaliști și lansează artiști la casa lor de discuri, ei creează o experiență unică și înălțătoare.

Ei sunt Dougie No Pain, Craigy Wonder, Breezak Bass și Tommy Danger – colectivul cunoscut sub numele de Mungo’s Hi Fi.

Încercând în mod constant să își îmbunătățească meșteșugul, Mungo’s Hi Fi a reușit să creeze „o mașină reggae puternică și impunătoare”.  În propriile lor cuvinte, „ne place cultura reciclării pieselor de riddim care a avut loc întotdeauna în reggae și încercăm să aducem ceva nou la riddim”.

Cu sediul în Glasgow, Mungo’s Hi Fi colectivul s-a format pentru prima dată în 2000 și a crescut în anii următori. Numele este inspirat de sfântul patron al orașului Glasgow, după cum confirmă membrii într-un interviu:

„Numele Mungo vine de la iubitul nostru sfânt patron. El a deschis calea răspândind un mesaj bun în Glasgow și, de asemenea, a făcut și bere”.

Cu mai mult de 10 albume lansate și nenumărate single-uri și EP-uri, există un lucru căruia Mungo’s Hi Fi rămâne fidel: „Nu facem doar ceva ce poate fi făcut în studio, trebuie să funcționeze și pe un sistem de sunet.”