Michi (Șuie)

Michi este un artist electronic dub, și unul dintre membrii fondatori ai trupei de muzică electronică Șuie Paparude. 

Crescut într-o familie în care muzica era regină, Michi este un avid explorator de sunete. Prima sa dragoste a fost pianul, iar la începutul anilor ’90 Michi a pornit cu curaj pe tărâmul electronic în căutarea libertății. Proiectul său solo, un LP intitulat „Dub Free Romania”, în 2002, e un album intim și dulce.

Împreună cu trupa Șuie Paparude, misiunea sa este de a crea o muzică la care oamenii să răspundă, care să aprindă ceva în ei. Și niciun concert nu sună la fel, este un spectacol live în fiecare sens al cuvântului – 

„Iar in seturile live eu practic vin cu acest laptop, o placă de sunet foarte bună în care întru cu toate vocile lor, plus setul meu descompus – piesele tăiate și descompuse, astfel încât un concert nu seamănă cu celălalt.”

Michi demontează mitul conform căruia muzica făcută pe dispozitive electronice este ușor de făcut, deoarece calculatorul ar fi cel care face toată treaba:

„De fapt, computerul e un instrument căruia îi dai drumul și e gol.

Dacă nu știi să-l manipulezi, nu iese nimic, pe bune, e ca o foaie albă.”

Pentru reprezentația său de la DubCamp România din această vară, Michi va prezenta un live jungle set al primului album Șuie Paparude, lansat pentru prima dată în 1995.