General Levy

Un adevărat veteran al scenei muzicale urbane, General Levy a crescut într-o comunitate puternic influențată de muzica reggae, iar la vârsta de 12 ani a început să scrie versuri. A fost un colecționar avid de casete dancehall sound system din Jamaica și Marea Britanie, care au rămas o sursă de inspirație pentru el, deoarece surprindeau atmosfera live a petrecerilor. La vârsta de 14 ani a înființat primul său sistem de sunet împreună cu prietenii, Third Dimension. 

În iunie 1994, Levy a lansat „Incredible” – o melodie care a făcut furori pe scena underground și a ajuns în top 10 în topurile mainstream. Acesta a fost anul în care Jungle a pătruns în mainstream și, aproape 30 de ani mai târziu, piesa rămâne o emblemă a genului.

De atunci, a devenit unul dintre cei mai solicitați MC ai generației sale și a continuat să lucreze cu diverși producători. Generalul Levy rămâne un adevărat Lionheart care trece prin suișurile și coborâșurile din industria muzicală și își păstrează concentrarea, dragostea și dedicarea pentru această industrie și pentru oameni.

„Atât de multă muzică modernă a fost inspirată de cultura soundsystem și este important pentru generația tânără să înțeleagă istoria. Nu poți să mergi înainte fără să știi unde ai fost.”