Dubase

Dubase s-a apucat de “pus muzică” în 1997 ca un hobby în Cluj Napoca sub umbrela Cluj Raving Society, mai bine cunoscuți pentru primul festival de muzică electronică românesc, De la Hoya.

În cursul ultimilor 25 de ani a participat la cele mai importante festivaluri din țară și unele din străinătate, a fost promoter și rămâne digger entuziast, și soundtracker alături de Calibro 45 aka Leizaboy la evenimentele speciale ale TIFF cu live score pentru filme din perioada noir, silentioase.

Ultimele 4 ediții ale Electric Castle au găzduit un proiect singular pe piața festivalurilor, scena Roots, special creată pentru muzica reggae/dub și derivatele ei inclusiv jungle, la care și-a adus aportul curatorial împreună cu ZO și echipa festivalului. A adus în atenția publicului proiectul Babalonia cu aplecare asupra muzicilor exotice oarecum inexact catalogate ca world music.

Restul e istorie, dar în anii 98-99 alături de Seba 1394 și Sever Mureșanu, au strecurat underground-ul în FM la Sonic Radio Cluj, unde frecvent eliberau pe undele radio mixtape-urile de jungle aduse de colegul lor Sever, din Canada. Păstrând proporțiile și adăugând delay-ul inevitabil între scena românească și cea vestică jungle-ul a sunat prima dată în Fm la Cluj la emisiunile “Welcome to the  Club”. După anii 2000 colecția de EP-uri din golden era 1993-1996 s-a tot mărit iar  militantismul întru jungle a rămas constant în timp și iată-ne în 2022 la ceva ani după noua renaștere a muzicii jungle.